Miten lainaan

Lainaa tai osta

ARTo Taidelainaamo ja -myymälästä voit ostaa tai lainata pohjois-pohjanmaalaisten ja kainuulaisten ammattitaiteilijoiden teoksia.

Osa valikoimasta on esillä nettisivuillamme, ja lisää teoksia löydät ARTosta paikan päältä. Voit lainata teoksia myös ARTtilan näyttelyistä. Mikäli suosikkitaiteilija on jo löytynyt, mutta sopivaa teosta ei löydy valikoimastamme, voimme myös välittää taiteilijalta esim. hänen työhuoneessaan olevia teoksia. Ensi alkuun lähetämme asiakkaalle sähköpostitse esimerkkejä teoksista kuvine ja tietoineen. Mieluisan teoksen löytyessä pyydämme taiteilijan tuomaan teoksen ARTo Taidelainaamoon asiakkaan katsottavaksi.

Samassa tilassa ARTon kanssa sijaitsee Galleria 5 ja ARTtila joiden vaihtuvien näyttelyiden teokset ovat myös ostettavissa.

Näin ostat taidetta

Piipahda ARToon ja osta haluamasi teos heti omaksesi kertamaksuna tai lainaa teos kuukausierissä.

Jos haluat näyttelyssä olevan teoksen, voit varata sen ja ostaa itsellesi näyttelyn päätyttyä. Voit myös maksaa teoksen heti ja noutaa sen näyttelyn jälkeen ARTo Taidelainaamon aukioloaikoina.
Teoksen ostamisen yhteydessä laadimme myös kauppakirjan mikäli teoksen hinta on vähintään 130 euroa. Varaathan siis tarpeeksi aikaa tänne tullessasi.

Mikäli et pääse ostamaan teosta myymälästämme, voit ostaa teokselle kuljetuksen. Tällöin perimme koko kauppasumman sekä kuljetuskustannukset etukäteen ennen teoksen lähettämistä.

Kiinnostuitko teoksesta paikan päällä ARTossa tai näyttelyssä?

ARTon teokset ovat heti ostettavissa tai lainattavissa. Jos sen sjiaan kiinnostuit teoksesta Galleria 5:n tai ARTtilan näyttelyissä, varmista henkilökunnalta, että teos on myynnissä.

Punainen tarra teoksen vieressä tarkoittaa, että teos on myyty. Vihreä tarra tarkoittaa, että teos on varattu. Grafiikkateoksia on usein myynnissä useampia edition osia. Jos teostiedoissa on merkintä 1/6 ja vieressä on vain yksi punainen tarra, sinä saat seuraavana ostajana edition 2/6. Lähesty taidelainaamonhoitajaa ja kerro kiinnostuksestasi.

Näin lainaat taidetta

Taiteen lainaaminen tarkoittaa, että voit maksaa valitsemastasi teoksesta kuukausivuokraa. Teoksen voi halutessaan palauttaa takaisin ARToon, jolloin kuukausittaista maksua ei tarvitse enää maksaa, mutta maksettuja eriä ei palauteta asiakkaalle. Voit siis ostaa teoksen omaksesi maksamalla lainaeriä kunnes teoksen kokonaishinta on maksettu. Tällöin lainaaminen toimii kuin koroton osamaksu. Voit myös missä vaiheessa tahansa maksaa loppuun erät, jolloin teos siirtyy sinun omistukseesi. Teos on aina taiteilijan omaisuutta siihen saakka kun kaikki maksuerät ovat maksettuja.

Yksityisasiakkaalle lainasopimus tehdään paikan päällä ARTossa. Lainaaminen edellyttää henkilöllisyyden todentamista henkilöllisyystodistuksella. Lainatessaan teoksen asiakas maksaa ensimmäisen lainaerän heti. Kun asiakas on tehnyt sopimuksen ja maksanut 1.erän, teoksen saa heti viedä kotiin. Lainaussopimuksessa on mukana myös lasku. Laskussa on mukana viitenumero sekä maksutiedot.

Teoksen kuukausivuokra riippuu teoksen kokonaishinnasta, alkaen 30 € / kk. Maksuaika on enintään kolme (3) vuotta riippuen teoksen hinnasta, mutta teoksen voi ostaa aiemminkin maksamalla kaikki lainaerät.

Teoksen hinta Lainaerä / kk

0 - 1000€ 30 € / kk
1001 - 1400 € 40 € / kk
1401 - 2000€ 60 € / kk
yli 2000€ sopimuksen mukaan

Taidelainauksen etuja

- Mahdollisuus sovittaa teosta kotiin ennen lopullista ostopäätöstä
- Sopii lyhytaikaiseen käyttöön: juhlatiloihin, tilojen stailaukseen
- Lainaaminen mahdollistaa vaihtuvan taidenäyttelyn yritystiloissa
- Maksu kuukausierissä mahdollistaa taiteen hankkimisen jokaiselle

TEOKSEN ETÄLAINAUS JA -OSTO

Yksityisasiakkaalle voimme tehdä erikseen sovittaessa lainaussopimuksen etänä ja asiakas voi etänä myös ostaa teoksen koko summalla kerralla. Teosostossa perimme koko kauppasumman, palvelumaksun sekä kuljetuskustannukset etukäteen ennen teoksen lähettämistä. Etäkaupassa on lain mukainen 14 päivän palautusoikeus.

Etälainauksessa asiakkaan on todistettava henkilöllisyytensä henkilöllisyystodistuksella, joka on lähetettävä taidelainaamoon sähköpostitse. Myös asiakkaan yhteystiedot tarvitaan sopimuksen tekoon. Lainaussopimus, jonka yhteydessä on myös lasku viitteineen, lähetetään asiakkaalle. Kun asiakas on maksanut teoksen 1.erän sekä postitusmaksun+ palvelumaksun, lähetämme teoksen asiakkaalle.
Asiakas on vastuussa teoksesta kuljetuksen ja koko sen ajan kun teos on lainauksessa asiakkaalla. Asiakas on vastuussa palautuskustannuksista.

Yritysasiakkaille voimme tehdä lainasopimuksen myös etänä.

Sopimuksen mukaan teoksen omistajuus vaihtuu, kun viimeinen lainaerä on maksettu. Siihen asti teoksen omistaa taiteilija. Asiakas sitoutuu maksamaan kuukausivuokraa ja pitämään teoksen kunnosta huolta. Teoksen voi palauttaa milloin vain kesken sopimuskauden. Tällöin teos palautuu lainaamoon lainattavaksi tai ostettavaksi. Asiakkaan maksamia lainaeriä ei palauteta asiakkaalle, vaikka teos palautettaisiin ARTo Taidelainaamoon.

Kiinnostuitko teoksesta nettisivuilla?

Voit varata tai kysyä lisätietoja nettisivuilla olevasta teoksesta klikkaamalla teoksen kuvaa ja täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Taidelainaamonhoitaja ottaa sinuun yhteyttä lähettämäsi viestin perusteella.