Miten lainaan

Lainaa tai osta

ARTo Taidelainaamo ja -myymälästä voit ostaa tai lainata pohjois-pohjanmaalaisten ja kainuulaisten ammattitaiteilijoiden teoksia.

Osa valikoimasta on esillä nettisivuillamme, ja lisää teoksia löydät ARTosta paikan päältä. Voit lainata teoksia myös ARTtilan näyttelyistä. Mikäli suosikkitaiteilija on jo löytynyt, mutta sopivaa teosta ei löydy valikoimastamme, voimme myös välittää taiteilijalta esim. hänen työhuoneessaan olevia teoksia. Ensi alkuun lähetämme asiakkaalle sähköpostitse esimerkkejä teoksista kuvine ja tietoineen. Mieluisan teoksen löytyessä pyydämme taiteilijan tuomaan teoksen ARTo Taidelainaamoon asiakkaan katsottavaksi.

Samassa tilassa ARTon kanssa sijaitsee Galleria 5 ja ARTtila joiden vaihtuvien näyttelyiden teokset ovat myös ostettavissa.

Näin ostat taidetta

Piipahda ARToon ja osta haluamasi teos heti omaksesi kertamaksuna tai lainaa teos kuukausierissä.

Jos haluat näyttelyssä olevan teoksen, voit varata sen ja ostaa itsellesi näyttelyn päätyttyä. Voit myös maksaa teoksen heti ja noutaa sen näyttelyn jälkeen ARTo Taidelainaamon aukioloaikoina.
Teoksen ostamisen yhteydessä laadimme myös kauppakirjan mikäli teoksen hinta on vähintään 130 euroa. Varaathan siis tarpeeksi aikaa tänne tullessasi.

Mikäli et pääse ostamaan teosta myymälästämme, voit ostaa teokselle kuljetuksen. Tällöin perimme koko kauppasumman sekä kuljetuskustannukset etukäteen ennen teoksen lähettämistä.

Kiinnostuitko teoksesta paikan päällä ARTossa tai näyttelyssä?

ARTon teokset ovat heti ostettavissa tai lainattavissa. Jos sen sjiaan kiinnostuit teoksesta Galleria 5:n tai ARTtilan näyttelyissä, varmista henkilökunnalta, että teos on myynnissä.

Punainen tarra teoksen vieressä tarkoittaa, että teos on myyty. Vihreä tarra tarkoittaa, että teos on varattu. Grafiikkateoksia on usein myynnissä useampia edition osia. Jos teostiedoissa on merkintä 1/6 ja vieressä on vain yksi punainen tarra, sinä saat seuraavana ostajana edition 2/6. Lähesty taidelainaamonhoitajaa ja kerro kiinnostuksestasi.

Näin lainaat taidetta

Taiteen lainaaminen tarkoittaa, että voit maksaa valitsemastasi teoksesta kuukausivuokraa. Teoksen voi halutessaan palauttaa takaisin ARToon, jolloin kuukausittaista maksua ei tarvitse enää maksaa, mutta maksettuja eriä ei palauteta asiakkaalle. Voit siis ostaa teoksen omaksesi maksamalla lainaeriä kunnes teoksen kokonaishinta on maksettu. Tällöin lainaaminen toimii kuin koroton osamaksu. Voit myös missä vaiheessa tahansa maksaa loppuun erät, jolloin teos siirtyy sinun omistukseesi. Teos on aina taiteilijan omaisuutta siihen saakka kun kaikki maksuerät ovat maksettuja.

Yksityisasiakkaalle lainasopimus tehdään paikan päällä ARTossa. Lainaaminen edellyttää henkilöllisyyden todentamista henkilöllisyystodistuksella. Lainatessaan teoksen asiakas maksaa ensimmäisen lainaerän + 5 € palvelumaksun heti. Kun asiakas on tehnyt sopimuksen ja maksanut 1.erän palvelumaksuineen, teoksen saa heti viedä kotiin. Muutaman päivän sisällä lainauksesta ARTo Taidelainaamo lähettää laskun asiakkaalle sähköpostitse. Laskussa on viitenumero, maksutiedot sekä kaikki loput lainaerät mainittu.

Yksityisasiakkaalle emme voi tehdä lainasopimusta etänä, mutta mikäli et pääse toimipisteesemme, etkä näin ollen voi lainata teosta, voit silti ostaa teoksen. Tällöin perimme koko kauppasumman sekä kuljetuskustannukset etukäteen ennen teoksen lähettämistä. Etäkaupassa on lain mukainen 14 päivän palautusoikeus. Asiakas on vastuussa palautuskustannuksista.

Yritysasiakkaille voimme tehdä lainasopimuksen myös etänä.

Teoksen kuukausivuokra riippuu teoksen kokonaishinnasta, alkaen 30 € / kk. Maksuaika on enintään kolme (3) vuotta riippuen teoksen hinnasta, mutta teoksen voi ostaa aiemminkin maksamalla kaikki lainaerät.

Teoksen hinta Lainaerä / kk

0 - 1000€ 30 € / kk
1001 - 1400 € 40 € / kk
1401 - 2000€ 60 € / kk
yli 2000€ sopimuksen mukaan

Sopimuksen mukaan teoksen omistajuus vaihtuu, kun viimeinen lainaerä on maksettu. Siihen asti teoksen omistaa taiteilija. Asiakas sitoutuu maksamaan kuukausivuokraa ja pitämään teoksen kunnosta huolta. Teoksen voi palauttaa milloin vain kesken sopimuskauden. Tällöin teos palautuu lainaamoon lainattavaksi tai ostettavaksi. Asiakkaan maksamia lainaeriä ei palauteta asiakkaalle, vaikka teos palautettaisiin ARTo Taidelainaamoon.

Taidelainauksen etuja

- Mahdollisuus sovittaa teosta kotiin ennen lopullista ostopäätöstä
- Sopii lyhytaikaiseen käyttöön: juhlatiloihin, tilojen stailaukseen
- Lainaaminen mahdollistaa vaihtuvan taidenäyttelyn yritystiloissa
- Maksu kuukausierissä mahdollistaa taiteen hankkimisen jokaiselle

Kiinnostuitko teoksesta nettisivuilla?

Voit varata tai kysyä lisätietoja nettisivuilla olevasta teoksesta klikkaamalla teoksen kuvaa ja täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Taidelainaamonhoitaja ottaa sinuun yhteyttä lähettämäsi viestin perusteella.